Sparappar och sparande

Ett ord som funnits på många människors läppar under de senaste 2 åren är sparapp. Företag tävlar om att hitta på den smartaste och bästa appen för ett hållbart sparande. Vissa gånger är det större aktörer, så som banker, som ligger bakom lösningarna. Andra gånger är det betydligt mindre aktörer. Ständigt dyker nya sparappar upp på marknaden, och konsumenterna får allt fler att välja mellan.

Det är en bra utveckling, och en fantastisk tid att vara sparare. Själv sparar jag till ett hus, och jag vill inte avslöja vilken sparapp jag använder mig av för att förbli opartisk. Många som skriver till mig förklarar att de har svårt för att spara. De förstår att det är bra, men de finner inte motivationen bakom att göra det. Detta inlägg vill jag rikta mot dessa personer. Till er som vill spara men inte känner att ni kan.

Varför spara?

  • Köpa bostad

Inget sparande är väl mer omtalat än det sparande som går ut på att samla slantar för lägenhets- eller husköp. Detta är särskilt vanligt i landets större städer, där bostadspriserna är så höga att de flesta måste spara länge för att ha råd. För många är detta det största köpet någonsin i livet. Med rätt sparapp kan du få en tydlig och enkel överblick. Kör hårt!

  • Gå i pension

Någon gång går vi alla i pension, och det är aldrig för tidigt för att börja spara för detta. Det finns sparappar som erbjuder bra möjligheter att hålla koll på sin pensionssparande.

  • Resa

Detta kanske inte känns som ett lika viktigt sparande som hus och pension. Men man måste ju leva också! Kanske har du ett drömresemål som du någon gång i livet vill komma till. Kanske känner du för att ta tjänstledigt och resa under en längre period. Att se sig om i världen berikar, och därför är detta sparande så gott som något. Med en väl utformad sparapp kan du se till att drömresan slår in snarare än du kunnat tro.
Jag har nu nämnt några av de vanligaste anledningarna till varför människor väljer att spara. Varför just du ska spara pengar vet du bäst själv. Men två saker är självklara: 1) Sparande är lönsamt och alla borde göra det. 2) Med en sparapp kan man överblicka sitt sparande enklare, vilket gör att själva sparandet i regel går fortare.

Olika värmepumpar

Geotermiskt värmesystem Geotermisk uppvärmning som ett direkt system är det mest effektiva sättet att använda geotermisk energi. Det är en vätska som rinner här direkt

Läs mer »

Naprapat Stockholm

Behandlingsplanen: steg på vägen till återhämtning Behandling hos naprapat Stockholm Behandlingsplanen är en första bedömning av din naprapat av faserna framför dig på din personliga

Läs mer »

EKOLOGISKA TRYCK

När vi väljer ekotryck använder vi bara ekologiskt papper, tillhandahållet av en hållbar leverantör, i kombination med hållbart tryck. Under produktionen av dessa beställningar strävar

Läs mer »

Målare Stockholm

Din målare i Stockholm Vi arbetar som målare i hela Stockholm med omnejd Letar du efter en pålitlig målare i Stockholm? Du har redan tagit

Läs mer »