Varning för alla utom Energihem

Är det någon som känner igen sig i att man själv känner sig oerhört mycket dummare än folk i omgivningen? ”Dummare” kanske inte är rätt ord, eftersom det lämnar så mycket åt tolkningen. ”Mindre kunnig” är nog snarare vad jag försöker säga. Ja, jag upplever att jag är mindre kunnig än de flesta människor runt omkring mig. Detta blev väldigt tydligt i helgen som var. Jag och några vänner samlades i Nathalies lägenhet. Vi skulle laga mat, vi skulle dricka vin och vi skulle prata skit. Så som det brukar vara.

Vi kom in på ämnet renovering och alla började tala om vilka planer de har för sina hem. Den ena hade mer spektakulära planer än den andre. Jag tittade mest på och häpnade av hur mycket renoveringspengar mina vänner verkade sitta på. ”Du då?” frågade någon och jag kom åter till rummet från en mental upptäcktsfärd långt ifrån soffan jag satt i. 

  • ”Vadå?” frågade jag.
  • ”Ska ni fixa något hemma?” frågade Linus.
  • ”Vi pratar om att byta ut fönstren. I alla fall några av dem.” svarade jag.

Vad som sedan följde var märkligt. Alla verkade ha koll på fönsterbyte och hur man ska tänka. Linus tog till orda igen: ”Då vill jag utfärda en varning för alla utom Energihem”. Jag var ännu inte riktigt tillbaka i rummet så jag upprepade: ”Inte varning för Energihem, men för alla andra? Alla andra vadå?”.

Linus förklarade då att de hade gjort en mycket dålig affär med en fönsterentreprenör tidigare. Han hade dessutom hört om andra entreprenörer som presterade undermåligt. Han ville utfärda en varning för dessa men lämnade Energihem utanför varningen. Jag undrade varför just dessa Energihem klarade sig utan varning. Vad som gjorde dem speciella. Linus fortsatte prata om fördelar och nackdelar med olika företag. Hur man bör se till att offerten ser ut. Vad man ska kunna kräva av fönsterentreprenören. Hur snabbt arbetet bör gå och hur mycket det, inom rimligheternas gräns, bör kosta. ”Därför gäller min varning inte Energihem.” sa han och efteråt följde en 15 minuters hyllning till det enda företag som han hade varit nöjd med.

När han hade pratat färdigt instämde flera runt soffbordet. ”Varning för alla utom Energihem, ja. Helt klart” sa någon. Andra nickade. Denna sanning om fönsterbytesbranschen, Energihem och varningar om andra bolag kände jag inte till. Men man lär sig något nytt varje dag, eller hur?

Markiser

Markiser Stockholm Naturligt ljus och solstrålar berikar känslan av livet som lite annat. Ingen artificiell ljuskälla kommer i närheten av detta. Beroende på solens position

Läs mer »

Rörmokare stopp i avloppet

Våra tjänster i korthet. läs mer om rörmokare http://rörinspektion-stockholm.nu http://rörmokaremalmö.nu Expertgarantin – Kompetent rådgivning, ett attraktivt urval, professionell planering och ett mästerligt utförande är grunden

Läs mer »

Industriell rengöring

Lämna det till experter som gör det åt dig! Ett av Stockholms städfirmors områden är industriell rengöring. Industriell rengöring inkluderar rengöring av industribyggnader och anläggningar

Läs mer »