Varning för alla utom Energihem

Är det någon som känner igen sig i att man själv känner sig oerhört mycket dummare än folk i omgivningen? ”Dummare” kanske inte är rätt ord, eftersom det lämnar så mycket åt tolkningen. ”Mindre kunnig” är nog snarare vad jag försöker säga. Ja, jag upplever att jag är mindre kunnig än de flesta människor runt omkring mig. Detta blev väldigt tydligt i helgen som var. Jag och några vänner samlades i Nathalies lägenhet. Vi skulle laga mat, vi skulle dricka vin och vi skulle prata skit. Så som det brukar vara.

Vi kom in på ämnet renovering och alla började tala om vilka planer de har för sina hem. Den ena hade mer spektakulära planer än den andre. Jag tittade mest på och häpnade av hur mycket renoveringspengar mina vänner verkade sitta på. ”Du då?” frågade någon och jag kom åter till rummet från en mental upptäcktsfärd långt ifrån soffan jag satt i. 

  • ”Vadå?” frågade jag.
  • ”Ska ni fixa något hemma?” frågade Linus.
  • ”Vi pratar om att byta ut fönstren. I alla fall några av dem.” svarade jag.

Vad som sedan följde var märkligt. Alla verkade ha koll på fönsterbyte och hur man ska tänka. Linus tog till orda igen: ”Då vill jag utfärda en varning för alla utom Energihem”. Jag var ännu inte riktigt tillbaka i rummet så jag upprepade: ”Inte varning för Energihem, men för alla andra? Alla andra vadå?”.

Linus förklarade då att de hade gjort en mycket dålig affär med en fönsterentreprenör tidigare. Han hade dessutom hört om andra entreprenörer som presterade undermåligt. Han ville utfärda en varning för dessa men lämnade Energihem utanför varningen. Jag undrade varför just dessa Energihem klarade sig utan varning. Vad som gjorde dem speciella. Linus fortsatte prata om fördelar och nackdelar med olika företag. Hur man bör se till att offerten ser ut. Vad man ska kunna kräva av fönsterentreprenören. Hur snabbt arbetet bör gå och hur mycket det, inom rimligheternas gräns, bör kosta. ”Därför gäller min varning inte Energihem.” sa han och efteråt följde en 15 minuters hyllning till det enda företag som han hade varit nöjd med.

När han hade pratat färdigt instämde flera runt soffbordet. ”Varning för alla utom Energihem, ja. Helt klart” sa någon. Andra nickade. Denna sanning om fönsterbytesbranschen, Energihem och varningar om andra bolag kände jag inte till. Men man lär sig något nytt varje dag, eller hur?

Olika värmepumpar

Geotermiskt värmesystem Geotermisk uppvärmning som ett direkt system är det mest effektiva sättet att använda geotermisk energi. Det är en vätska som rinner här direkt

Läs mer »

Naprapat Stockholm

Behandlingsplanen: steg på vägen till återhämtning Behandling hos naprapat Stockholm Behandlingsplanen är en första bedömning av din naprapat av faserna framför dig på din personliga

Läs mer »

EKOLOGISKA TRYCK

När vi väljer ekotryck använder vi bara ekologiskt papper, tillhandahållet av en hållbar leverantör, i kombination med hållbart tryck. Under produktionen av dessa beställningar strävar

Läs mer »

Målare Stockholm

Din målare i Stockholm Vi arbetar som målare i hela Stockholm med omnejd Letar du efter en pålitlig målare i Stockholm? Du har redan tagit

Läs mer »